Працівники Львівського бронетанкового заводу протестують проти повернення директора

40239974_1875126219207661_7498472080829054976_n

Учора закінчився термін відсторонення від посади Романа Тимківа – директора Львівського бронетанкового заводу. Сьогодні працівники вирішили не пускати керівника на підприємство.

Із самого ранку біля прохідної Львівського бронетанкового заводу почали збиратися працівники підприємства, адже стало відомо, що, згідно із ухвалою Солом’янського районного суду, 27 серпня закінчився термін відсторонене директора Романа Тимківа, проти якого НАБУ відкрило кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Стаття 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, Романа Тимківа призначили в.о. директора ДП «Львівський бронетанковий завод» 5 серпня 2015 року, а вже у вересні того ж року він став директором за результатами кадрового конкурсу.

Кримінальне провадження до Єдиного реєстру судових рішень було внесене 18 квітня 2016 року. За даними НАБУ, суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні. Крім того, двигуни вже були колись продані –  у 2008-2009 роках вони були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. А випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-их років. Суму завданих державі збитків оцінили у 28,5 мільйона гривень.

Романа Тимківа затримали 14 липня 2017 року. Саме цього дня на підприємство прибув президент Петро Порошенко.

Крім Тимківа, по справі проходить ще четверо осіб, зокрема з Міністерства оборони України. По завершенню досудового  розслідування справу було передано до Солом’янського районного суду Києва.

Натомість аудитори виявили, що директор підприємства заробив і на власному авто, яке давав заводу в оренду. Згідно з отриманою інформацією, Західний офіс Державної аудиторської служби, здійснюючи фінаудит «Львівського бронетанкового заводу», виявив, що 31 серпня 2015 року т.в.о. директора заводу Олег Ткаченко підписав договір з Романом Тимківим як фізичною особою на надання автотранспортних послуг автомобілем Land Rover. В результаті Тимків загалом отримав від заводу 691,4 тис. грн, з яких 205,2 тис. грн – в якості відшкодування проведених ремонтів.

Читайте також: Афера в стилі Остапа Бендера, або Як на бронетанковому «торгували» двигунами

Додамо, що попередник Романа Тимківа Олександр Остапець був затриманий у жовтні 2015 року за підозрою у привласненні і розтраті майна. Тоді суд встановив заставу 30 мільйонів гривень. Екс-директор заставу не вніс і до суду залишався в СІЗО. Однак в суді справа була перекваліфікована на службову недбалість і Остапець відбувся умовним терміном і штрафом у майже 12 тисяч гривень.

Стало відомо, що директор покинув завод, відтак працівники, які протестували, стали розходитися.

Фото: Варта-1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: