Росія оголосила про найбільші з 1981 року військові навчання

1500620850

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про найбільші з 1981 року військові навчання Схід-2018.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про найбільші з 1981 року військові навчання Схід-2018, пише НВ.

Маневри триватимуть з 11 по 15 вересня, всього в навчаннях візьмуть участь близько 300 тисяч військовослужбовців і близько 36 тисяч одиниць наземної техніки, більш ніж тисяча вертольотів, літаків і безпілотників.

Навчання відбуватимуться майже на всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. У них візьмуть участь Тихоокеанський і Північний флоти, будуть повністю задіяні повітряно-десантні війська. Перевірка, за словами глави Міноборони РФ, буде здійснюватися в умовах, максимально наближених до бойових.

«Вони в чомусь повторюють Захід-81, але в чомусь, мабуть, будуть ще масштабнішими», - зазначив Шойгу.

З 20 по 25 серпня Міноборони РФ провело раптову перевірку боєготовності в частинах Центрального і Східного військових округів, Дальньої і Військово-транспортної авіації. Перевірка пройшла перед маневрами Схід-2018.

Додамо, що радянські навчання Захід-81 проходили у вересні 1981 році в Білорусі, країнах Балтії і в Україні. Тоді десятки тисяч радянських військовослужбовців відпрацьовували зокрема й введення військ на територію сусідньої Польської народної республіки. У Польщі тоді відбувались акції протесту, ініціаторами яких була опозиційна профспілка Солідарність під керівництвом Леха Валенси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: