Сенцов написав у листі про стан свого здоров'я

DD46AD6C-9CFA-408F-8A71-B52EBD237C53_cx0_cy4_cw0_w1023_r1_s

Продюсерка Анна Паленчук, яка працює над постановкою п’єси Олега Сенцова «Номери», опублікувала уривок з його листа.

«Я взагалі не вірю, що мене до них випустять (мова йде про наші зйомки), або що взагалі це станеться. Щоб зрозуміти про моє самопочуття, загугли: дистрофія, анемія, гіпоксія», - цитує вона лист від режисера.

У коментарі Радіо Свобода Анна Паленчук розповіла, що отримала листа після тривалої паузи.

«На жаль, уже десь два тижні від Олега не було листів. І ось прийшов цей лист. Він відсканований і надісланий через ФСВП-систему (електронна система листування з ув’язненими Федеральної служби виконання покарань - ред.). Цей лист написаний рукою Олега і з притаманним Олегу гумором. Це відповідь на мій лист від 17 серпня. А Олег, як я думаю, написав його 21 серпня. Хоча дата погано відсканована», - зазначає вона.

За словами Паленчук, вони із Сенцовим багато листуються, проте, за її спостереженнями, він отримує не всю кореспонденцію.

«Я пишу багато листів Олегу, ми ведемо постійну робочу комунікацію. Як я бачу, не всі мої листи до нього доходять. Наприклад, отримавши цього листа, я зрозуміла, що Олег не отримав мій лист про кастинг», - зауважує продюсерка.

На початку серпня Паленчук повідомляла, що Сенцов не пише їй про стан свого здоров’я, щоб не засмучувати.

Кілька груп правозахисників, митців й інших публічних осіб неодноразово закликали російського президента Володимира Путіна помилувати Сенцова, але речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що для цього сам український режисер має просити про помилування. Сенцов досі заявляв, що Путіна ні про що просити не збирається.​

Український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: