В пам'ять про Джона Маккейна заснували спеціальну премію

755352434589910
Фото: РБК

Мюнхенська конференція з безпеки заснувала премію імені американського сенатора Джона Маккейна, який помер від раку 25 серпня.

Вперше премія буде присуджена 15 лютого 2019 року в співпраці з Інститутом управління імені Джона Маккейна, Університетом бундесверу, Вищою школою політики Мюнхенського технічного університету, а також Інститутом політичних досліджень імені брата і сестри Шолль Мюнхенського університету (LMU), повідомляє DW.

«Конференція прийняла рішення створити щорічну Премію імені Джона Маккейна, щоб віддати данину пам'яті нашого близького друга, партнера і давнього соратника», - заявив прес-секретар організації Йоханнес Шмід.

Претендентами на отримання нагороди стануть автори дипломних робіт і дисертацій, присвячених темам, які були «особливо близькі серцю Джона Маккейна». Серед таких тем - проблеми трансатлантичних відносин, парламентського контролю над збройними силами та моральної відповідальності Заходу.

Як заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, ніхто інший не захищав трансатлантичне співробітництво настільки енергійно, як Джон Маккейн.

«Джон залишиться в історії як справжній герой і справжній союзник Європи», - підкреслив він.

Ішингер також додав, що Маккейн був «найбільшим прихильником Мюнхенській конференції з безпеки по ту сторону Атлантики».

Нагадаємо, американський сенатор Джон Маккейн пішов з життя 25 серпня у віці 81 року. В останні роки життя боровся з невиліковним раком мозку.

В Україні Маккейн найбільш відомий своєю послідовною підтримкою нашої країни під час російського вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: