Громадський бюджет Львова: як подати проект і перемогти

c306df2afdf39b6c2356b331f2a5e083_XL

Від 15 серпня до 15 вересня триває подача проектів на громадський бюджет Львова.

Кожен мешканець Львова може запропонувати свою ідею - що саме потрібно створити або змінити у місті. Як створити вдалий проект і перемогти – розповідали під час чергової зустрічі-консультації, яка відбулася цього разу у Кіноцентрі на вул. В. Великого, інформує портал депутатів ЛМР.

Завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Дзвенислава Челепіс наголосила на тому, що громадський бюджет – це можливість мешканців створити інфраструктурний проект, який би стосувався певної території і був спрямований на покращення інфраструктури.

Від 15 серпня триває подача проектів. Подати їх можна електронно і через ЦНАПи.

У заявці (або аплікаційній формі, яку можна завантажити на сайті Громадського бюджету) має бути вказана назва проекту, його автор, адреса розташування, короткий опис проекту, приблизна вартість проекту тощо. Для допомоги у визначенні вартості проекту у відділі громадського партнерства розробили цінник типових робіт. Він створений на основі інформації, яку надали районні адміністрації та комунальні підприємства, які займаються реалізацією проектів.

«Подати проект без підтримки громади неможливо. Якщо це буде малий проект, потрібно зібрати 25 підписів, якщо це великий проект (від 500 тис. грн до 3 млн грн), тоді потрібно 50 підписів. Кожен район Львова буде мати малі проекти, а в розрізі міста матимемо загальноміські, якими буде користуватися все місто», - зазначила Дзвенислава Челепіс.

«Цього року очікуємо, що на реалізацію проектів громадського бюджету буде виділено 1 відсоток від бюджету розвитку, що становитиме 23 млн грн. За ці кошти у кожному районі можна буде реалізувати по 4 -5 малих проекти», - додала провідний спеціаліст відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Зоряна Папіж.

Наступний етап - голосування за проект - триватиме від 1 до 15 листопада. Згодом - до 1 грудня -  мають бути оголошені переможці, і впродовж року проект буде реалізований.

Детальнішу інформацію можна почерпнути на сайті Громадського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: