Громадяни ЄС хочуть, аби літній час був постійним

2063287
Фото: ілюстративне. Джерело: Кореспондент

Переважна більшість учасників проведеного Єврокомісією опитування висловилися за відміну переходу на зимовий і літній час.

Про це інформує Укрінформ.

«Може, незабаром ми більше не переводитимемо годинник двічі в рік? Принаймні, цього хочуть опитані громадяни ЄС. Більшість з них хотіла б, щоб постійним був літній час», - пише видання, уточнюючи, що 3 мільйони з 4,6 млн учасників опитування були з Німеччини.

Наголошується, що в цілому проти переведення стрілок висловилися понад 80% респондентів онлайн-опитування, що проводився з 5 липня по 16 серпня цього року.

Водночас, навесні подібне опитування проводився у ФРН, і тоді проти переведення стрілкою висловилися 73% німців. Як аргумент вони посилалися на погіршення самопочуття у зв'язку з необхідністю міняти графік роботи і життя.

Результати опитування Єврокомісії не є обов'язковими до реалізації, але, ймовірно, будуть враховані під час розгляду питання в ЄК.

Очікується, що її голова Жан-Клод Юнкер 12 вересня оголосить про старт законодавчої ініціативи щодо відміни переходу на зимовий і літній час. Поки ж Брюссель не коментує результати дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: