Під російським посольством поставили 366 хрестів у пам'ять полеглих під Іловайськом

04cb1bba-b56d-4d99-869a-5b8d5f0c55f6

Під посольством Російської Федерації в Києві активісти провели акцію «Путін, за Іловайськ відповіси» та встановили на проїжджій частині біля посольства 366 білих хрестів в знак пам'яті про жертв Іловайської трагедії.

Про це повідомляє Укрінформ.

До акції долучилось кілька сотень учасників, на заході були присутні чимало людей у військовій формі, добровольці та родичі й друзі загиблих.

Активісти принесли опудало з маскою російського президента, загорнутого у прапори так званих самопроголошених республік в ОРДЛО.

Учасники акції тримали плакати «Не забудемо, не пробачимо», «Путін - вбивця», «Путін, за Іловайськ відповіси» та вшанували загиблих в Іловайську хвилиною мовчання.

Також організатори акції спробували передати звернення до Путіна з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, однак працівники посольства через голосовий зв'язок біля входу заяву прийняти відмовились і порекомендували направити звернення поштою на адресу посольства.

Нагадаємо, 29 серпня четверті роковини Іловайської трагедії.

Повідомлялось, що крім офіційного числа загиблих - українських 366 військовослужбовців, ще 84 досі лишаються зниклими безвісти. Також, за даними Генштабу, у боях під Іловайськом загинуло понад 200 російських бійців.

14 серпня Генеральна прокуратура оприлюднила результати розслідування Іловайської трагедії.

ГПУ офіційно звинуватила Росію у створенні Іловайського котла.

За даними слідчих, співвідношення в АТО бойовиків та російських військових з одного боку і ЗСУ з іншого на момент Іловайська складало 18 до 1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: