У Криму силовики проводять обшуки в активістки Українського культурного центру

6C63A230-0394-4E42-A642-4D34A967EA30_w1023_r1_s

У Сімферополі російські силовики проводять обшуки в активістки Українського культурного центру Ольги Павленко.

Про це повідомляє Громадське.

Як повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook, співробітники ФСБ проводять обшук за рішенням підконтрольного окупаційній владі Київського районного «суду» Сімферополя. У будинку разом з Ольгою Павленко перебуває її чоловік.

У квітні 2018 року учасниць Українського культурного центру в Криму Олену Попову і Ольгу Павленко викликав старший помічник прокурора Сімферополя Олексій Пучков. Його цікавила робота центру і випуск газети «Кримський терен». Тоді Попова та Павленко скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких. Подібні бесіди російські силовики проводили з учасниками центру й раніше.

Знайомі Ольги Павленко пов’язують обшук в її будинку з публікацією інформації про роботу центру та діяльність активістки у проросійському сайту «Русская Весна».

«Обшуку вона чекала вже кілька тижнів. Після того, як на початку серпня про її позиції та діяльність в УКЦ написали на цьому сайті. Їй телефонували з невідомих номерів. Не погрожували, а скоріше чинили психологічний тиск», — розповів її знайомий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: