У Яворові живим коридором зустріли бійців 24-ї бригади, які повернулися зі Сходу (фоторепортаж)

IMG_0230

Сьогодні, 29 серпня, на Яворівщині урочисто зустріли війсьвослужбовців 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, які повернулися на ротацію із зони проведення бойових дій, передає кореспондент Дивись.info.

Бійці повернулися на місце дислокації, у Яворів, але, як зазначив командир бригади, підполковник Валерій Гудзь, вони в будь-який момент готові повернутися до виконання бойових завдань.

«Варто відзначити, що весь особовий склад проявив мужність та героїзм. Особливо запеклі бої були в травні та в серпні, практично вже перед ротацією», - розповів командир королівської бригади.

За його словами, від 2014 року бригада втратила 119 бійців, а на останню ротацію 14 військовослужбовців не повернулись із виконання бойових завдань.

Солдатка Марія Третяк, яка повернулася сьогодні разом із чоловіком в Яворів, розповіла, що дуже рада, що повернулася додому, до рідних.

«Загадую перші обстріли, які вони були страшні, але якось воно з часом все забувається та вже не так страшно. Жінки на фронті стараються допомагати чоловікам та морально підтримувати», - сказала Марія.

Військові пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації бригади до площі Ринок у м. Яворів.

Упродовж дороги колону вітали з квітами і прапорами рідні, волонтери, які допомагали бригаді на Сході, мешканці та рідні.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка від усієї Львівщини подякував бійцям, що вони повернулись додому живими.

«Львівщина заплатила за війну дуже велику ціну: 291 воїн повернувся додому навічно Героєм, з них – половина бійці королівської 24-ї бригади. 176 воїнів, які повернулися додому живими відійшли в кращий світ, бо ніхто не вернувся додому здоровим. Кожен залишив кусочок свого здоров’я, свого щастя на Сході. 786 осіб повернулися додому скалічені», – сказав Олег Синютка.

Своєю чергою, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин відзначив, що дуже хотілося, щоби бійці приїжджали не лише на такий короткочасний період, а надовго.

«Це добре, коли ми бачимося з вами тут. Дуже хотілося, щоб оце «тут» настало надовго, а не на визначений час», - додав Ганущин.

Після цього голова Львівської облдержадміністрації разом із голою обласної ради подарували бригаді стяг з емблемою короля Данила.

 

Додамо, 24-та окрема механізована бригада базується у місті Яворів Львівської області.

Указом Президента України №234/2017 від 23 серпня 2017 р. бригада має повну назву 24 окрема механізована бригада імені короля Данила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: