В Іспанії відбулася битва помідорами, в якій використали 145 тонн овочів

1535545151_008420_1535545527_album_normal

В іспанському місті Буньйоль області Валенсія відбувся щорічний фестиваль «Ла Томатіна», однією з традицій якого є велика битва помідорами.

Про це повідомляє Громадське.

У битві, в якій очікувалося понад 20 тисяч учасників, використали 145 тонн помідорів — їх розчавлювали та кидали в опонентів. Як результат — на дорогах міста, як кажуть самі учасники заходу, утворився «томатний басейн».

Традиція походить від подій 1945 року. Тоді на одному з фестивалів сталася бійка між двома друзями, які почали кидати одне в одного помідори. З 1980 року місцева влада сама поставляє для свята овочі, а в 2002-му в Іспанії цьому фестивалю присвоїли статус міжнародного.

Критики цієї традиції заявляли, що учасники фестивалю марно витрачали їжу. Однак постачальники овочів та фруктів заявили, що томати, які використовують на фестивалі, не придатні для продажу. Вже за кілька тижнів до події тонни непридатних томатів заморожують в холодильниках.

Учасники томатної битви зазвичай приходять на захід у купальниках та масках, аби захистити обличчя від «помідорів, що летять в голову».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: