На Львівщині прикордонники перехопили дельтаплан, який летів до Польщі

news_20180830_102344_1535613824

Політ літального апарату біля кордону по шуму двигуна виявили сьогодні вночі прикордонники відділу «Смільниця» Мостиського загону.

Про це повідомили у ДПСУ.

Вже за кілька хвилин інформацію підтвердили і польські прикордонники, які зафіксували за допомогою тепловізійного комплексу політ малого літального апарату у напрямку України. Контрабандисти таким чином досить часто намагаються переправляти товари через кордон використовуючи малі літальні апарати.

Прикордонники у складі військовослужбовців загону, офіцерів оперативних підрозділів Західного регіонального управління негайно розпочали заходи з виявлення можливих місць злету та посадки літального апарату  та повідомили взаємодіючі органи – Нацполіцію та СБУ.

У результаті пошуку в н.п. Лютовисько Старосамбірського району Львівської області, що знаходиться у межах контрольованого прикордонного району, група реагування затримала 4 осіб на 2 транспортних засобах іноземної реєстрації. В причепі однієї автівки знаходився малий літальний апарат типу «паротрайк».

Також прикордонники Мостиського загону з’ясували, що ці особи вже затримувалися у березні цього року в районі н.п. Библо. Тоді охоронці кордону спинили їх з малим літальним апаратом типу «паротрайк» на транспортному засобі підвищеної прохідності з причепом, обладнаним для перевезення літального апарату. Спочатку апарат, за рішення суду, вилучили, але згодом, за іншим рішенням суду, знову повернули зловмисникам.

Зараз тривають невідкладні оперативні та слідчі заходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: