Під апеляційним судом у Львові спалили димові шашки

dyimovaya-shashka
Фото ілюстраитвне. Джерело: Народна Правда

Акція під судом почалася вранці і ще триває. Її причиною є розгляд апеляційної скарги адвокатів одного із затриманих активістів С14.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Сьогодні в апеляційному суді має початися розгляд справи щодо активіста організації С14 Маркіяна Вербового, якого підозрюють в тому, що той ножем поранив поліцейського.

До суду прийшли кілька десятків активістів С14, які палять димові шашки. Учасники акції скандують «Тюрму прокурору» і «Хто замовив Катю Гандзюк», а судове засідання має розпочатися з хвилини на хвилину.

Нагадаємо, що 17 серпня за рішенням суду 20-річного львів’янина взято під варту без права внесення застави терміном на 60 діб. Під час судового засідання слідчий та працівник прокуратури просили обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж 60 днів та до визначення розміру застави. Свою позицію вони аргументували тим, що Маркіян Вербовий підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, також він не має міцних соціальних зв’язків — не навчаться у навчальних закладах та не працює. Відтак, може ухилятися та переховуватися від слідства, а також впливати на свідків.

Натомість, захисник підозрюваного заявив, що на його думку запобіжний захід, який пропонує сторона обвинувачення занадто суворий. Він надав суду документи, які свідчать про те, що підозрюваний має постійне місце проживання, а також позиивні характеристики за місцем проживання. Відтак, він запропонував обрати запобіжний захід у вигляді цілодобово домашнього арешту.

Сам Маркіян Вербовий заявив, що не погоджується з показами свідків-поліцейських і додав, що під час інциденту поліцейські не були у формі та не представилися. Також він відмовився відповідати на будь-яке питання пов’язане з іншим активістом, учасником інциденту.

Вночі на 17 серпня оперативники помітили двох осіб, які в центрі міста наносили фарбою напис на фасад будинку. Коли правопорушники зрозуміли, що поліцейські застали їх на місці події, почали тікати. Під час затримання один із втікачів заподіяв 33-річному оперуповноваженому ножове проникаюче поранення. Капітана поліції прооперовано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: