Під стінами ЛОДА шахтарі вимагають погашення боргів із заробітної плати

40452330_1946955625381721_7719639428871749632_n

Сьогодні під стінами Львівської обласної державної адміністрації зібралися червоноградські шахтарі та представники профспілок гірників з вимогою погашення заборгованості із зарплатні.

Із самого ранку до ЛОДА прибули гірники із Сокальщини – їм і далі боргують зарплатню, а ДТЕК Західенерго відмовляється брати червоноградське вугілля. Воно мертвим вантажем лежить на складах.

Із протестувальниками зустрівся голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Він радить шахтарям позиватися до суду через заборгованість. Щоправда, шахтарів це не влаштовує, адже плани з видобутку виконані, а фінансування як не було, так і нема.

Крім того, протестувальники наголошують, що раніше було досягнуто домовленості про те, що ПАТ «ДТЕК Західенерго» зобов’язується 2017 року щомісяця приймати 68 тисяч тонн вугілля саме червоноградських шахт. Натомість підприємство олігарха Ахметова прийняло тільки трохи більше 28 тисяч тонн вугілля з Червонограда. Така ситуація сильно б’є по вугільному регіону, адже свого часу Бурштинська та Добротвірська ТЕС мали працювати саме на вугіллі зі Сокальщини.

«Люди доведені до відчую», – каже один із протестувальників.

І додає, що якщо ситуацію найближчим часом не буде врегульовано, то шахтарі вахтовим методом заблокують колії, якими везуть вугілля зі східних регіонів на ТЕС Західної України.

Фото, відео: Fb Олега Стельмаха

Як повідомили у прес-службі ДТЕК, компанія не має заборгованості перед державними шахтами Львівсько-Волинського басейну. «Генеруючі компанії ДТЕК повністю забезпечені вугіллям газової групи власного видобутку для безперебійної роботи, - повідомили у прес-службі компанії. - При цьому ДТЕК готовий продовжувати роботу в рамках зустрічних поставок для забезпечення вугіллям компанії «Центренерго», так як потреби ТЕС «Центренерго» перевищують обсяги видобутку вугілля на державних шахтах. Раніше ДТЕК і Центренерго домовилися використовувати механізм зустрічних поставок для більш ефективного управління логістикою: вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну (ЛВБ) йде на адресу ТЕС «ДТЕК Західенерго», а вугілля «ДТЕК Павлоградвугілля» і «ДТЕК Добропіллявугілля» - на адресу ТЕС державного «Центренерго». Фактично ДТЕК і державні контрагенти зобов'язалися продавати один одному вугілля за однією ціною та з однаковими обсягами. За серпень (29 днів) поставка на адресу станцій «ДТЕК Західенерго» склала 35,1 тис. тон вугілля ЛВБ. З початку року на «ДТЕК Західенерго» поставлено 168,2 тис. тон вугілля ЛВБ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: