Стукіт касок: шахтарі погрожують перекрити дороги до ТЕС на Львівщині

1

Шахтарі проводять акцію протесту біля офісу Добротвірської ТЕС через відмову ПАТ «ДТЕК Західенерго» брати вугілля червоноградських шахт.

Гірники і профспілкові лідери, які сьогодні протестували під стінами Львівської облдержадміністрації через борги із зарплати, прибули до Добротвора. Вони вимагають, щоб ПАТ «ДТЕК Західенерго» дотримувалося досягнутих раніше домовленостей щодо закупівлі вугілля червоноградських шахт, а не везли його зі сходу. Адже незважаючи на те, що гірники виконують плани, вугілля залишається лежати на складах, відтак на рахунки ДП не надходять кошти і з шахтарями вчасно не розраховуються.

Раніше шахтарі заявляли, що у разі, якщо керівництво ПАТ «ДТЕК Західенерго» не виконає своїх зобов’язань, то гірники перекриють залізничні під’їзди до ТЕС у Добротворі та Бурштині.

Тим часом начальник відділу стратегічних та кризових проектів ДТЕК Віктор Зінченко повідомив, що компанія ДТЕК повністю розрахувалася за придбане у держпідприємств вугілля.

«Компанія ДТЕК повністю розрахувалася за придбане вугілля у державних підприємств. На даний момент заборгованості у компанії перед державними шахтами Львівсько-Волинського басейну у ДТЕК немає.

Генеруючі компанії ДТЕК повністю забезпечені вугіллям газової групи власного видобутку для безперебійної роботи. При цьому ДТЕК готовий продовжувати роботу в рамках зустрічних поставок для забезпечення вугіллям компанії «Центренерго», так як потреби ТЕС «Центренерго» перевищують обсяги видобутку вугілля на державних шахтах.

Раніше ДТЕК і Центренерго домовилися використовувати механізм зустрічних поставок для більш ефективного управління логістикою: вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну (ЛВБ) йде на адресу ТЕС «ДТЕК Західенерго», а вугілля «ДТЕК Павлоградвугілля» і «ДТЕК Добропіллявугілля» - на адресу ТЕС державного «Центренерго». Фактично ДТЕК і державні контрагенти зобов'язалися продавати один одному вугілля за однією ціною та з однаковими обсягами.

За серпень (29 днів) поставка на адресу станцій «ДТЕК Західенерго» склала 35,1 тис. тонн вугілля ЛВБ. З початку року на «ДТЕК Західенерго» поставлено 168,2 тис. тонн вугілля ЛВБ», – повідомив Зінченко.

Тим часом голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка скерував звернення на ім’я прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, у якому йдеться, що заборгованість перед працівниками ДП «Львіввугілля» за липень становить майже 81 мільйон гривень (55%) при фонді оплати праці понад 145 мільйонів гривень.

А також зазначається, що під час наради, яка відбулася у червні в ЛОДА, було досягнуто домовленості між ДТЕК та ДП «Львіввугілля» про налагодження постачання вугілля в об’ємі не менше 70 тисяч тонн на місяць. У липні було відвантажено 42 тисячі тонн, а за 28 днів серпня – 35,8 тисячі тонн.

Відтак Олег Синютка просить голову уряду дати відповідні розпорядження для врегулювання ситуації.

ПАТ «ДТЕК Західенерго» – п'ята за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4707,5 МВт, що становить близько 9 % від загальної потужності електроенергетики України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: