Понад сотня українців перебуває у тюрмах Італії, – Денісова

40454747_2124563927616345_8275368528656203776_n (1)

108 українців перебувають зараз в італійських тюрмах. Їх затримали за нелегальне перевезення мігрантів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Втім серед них є особи, які визнані потерпілими від торгівлі людьми. П'ятьох з них вже звільнили з-під арешту за рішенням суду. Зараз МЗС працює над тим, хто ще потрапляє під це визначення, і готує відповідні документи.

Про це ми говорили сьогодні із послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа. Я звернулася до нього з проханням брати до уваги інформацію від нашої країни під час розгляду в судах їхніх справ. І отримала повну підтримку. Пан Посол запевнив, що сприятиме, аби документи потрапили до італійських судів в визначений термін», – зазначила Денісова.

Вона додала, що говорили й про реальний стан справ з обміну наших політичних в’язнів, які знаходяться на території Російської Федерації та окупованого Криму.

«Зазначила, що не маю можливості отримати повну інформацію від своєї російської колеги щодо реального стану здоров’я Олега Сенцова і Володимира Балуха. Усі попередні домовленості щодо цього питання не виконано Росією.

Також, розповіла про ситуацію із затриманими моряками судна «Норд» та «ЯМК0041». Ситуація складається таким чином, що фактично Росія зараз блокує повернення додому моряків обох суден. Україна зробила все від себе залежне для їхнього звільнення.

Оскільки Італія цього року головує в ОБСЄ, звернулася до пана Посла з проханням підтримати наших політв’язнів і нашу державу на міжнародній арені і вплинути на Російську Федерацію в питанні повернення українців додому», – резюмувала омбудсмен.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: