Росія звинуватила Україну в «піратстві» в Азовському морі

55894c61-63fa-40c3-be07-1e5c7113fc98

Посольство Росії у США назвало дії української влади в Азовському морі «піратством» і закликало Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна. 

До заяви відомства прикріплено сюжет російського телеканалу про долю екіпажу «Норд», у якому журналістка також заявляє про «державне піратство" з боку України. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Посольства Росії у США.

Напередодні Держдепартамент США розкритикував дії Росії щодо українських суден в Азовському морі та Керченській протоці. Також у Держдепі звинуватили Кремль у порушенні міжнародного права.

«Держдеп в особі офіційного представника Хізер Науерт перейнявся легітимними зупинками для перевірок суден в Азовському морі. Зупинками. Не арештами, не затриманнями», – обурюється російське дипвідомство.

«Примітно, що з "сотень" суден не названо жодне (це важливо для розуміння політики подвійних стандартів). Держдеп свідомо ухилився від цього. Адже тут замовчують факти українського піратства», – мовиться в заяві.

Як приклад російські дипломати навели «захоплення траулера "Норд" українськими прикордонниками 25 березня в Азовському морі разом із командою, що складається з кримських рибалок, які не визнають себе українськими громадянами».

«Мовчить Держдеп і про те, що 10 серпня українські силовики заблокували в порту Херсона російський танкер "Механік Погодін". На борту перебуває 12 членів екіпажу. У них уже побували представники ОБСЄ», – додало посольство РФ.

«Закликаємо американців припинити заступатися за підопічних, які безчинствують в Азовському морі, почати предметний діалог щодо проблеми російських громадян в американських в'язницях», – заявили в дипустанові РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: