Що буде із субсидіями споживачів, в яких немає газових лічильників

9f8a54063042e5204d9f8d49b4865b54_0

Мінсоцполітики планувало забрати субсидії у споживачів, які не мають газових лічильників, проте уряд зняв з розгляду це питання.

Мінсоцполітики планувало забрати субсидії у споживачів, які не мають газових лічильників, проте уряд зняв з розгляду це питання, повідомляє УНН.

Так чиновники хотіли стимулювати населення до встановлення лічильників та економії газу. При цьому питання щодо припинення надання субсидій домогосподарствам, в яких не встановлені лічильники на електроенергію, гарячу та холодну воду міністерство не опрацьовувало.

«Пільги та субсидії надаються населенню в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами, у тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою КМУ від 6 серпня 2014 року №409. Мінсоцполітики ініціювало зміни до цієї постанови, якими передбачалося з 1 жовтня 2018 року не надавати пільги та субсидії на оплату послуг газопостачання споживачам, у яких немає індивідуальних лічильників газу, і які відмовилися встановлювати їх за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільних систем», – розповіли у Мінсоцполітики.

У такий спосіб міністерство хотіло стимулювати населення до встановлення лічильників газу як одного з мотивуючих факторів до енергозбереження.

«Наразі, проект постанови про внесення змін до постанови №409 знято з розгляду урядом», – зауважили у Мінсоцполітики.

При цьому, відомство не опрацьовувало питання припинення надання субсидій домогосподарствам, в яких не встановлені лічильники на електроенергію, гарячу та холодну воду.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики стверджують, що на субсидіантів, які сумлінно сплачують свою обов'язкову частку платежу, можливе підвищення ціни на газ не вплине.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: