Собор у Стамбулі: Константинопольська церква може самостійно надавати автокефалію

630_360_1535906951-9330

На Архієрейському соборі у Стамбулі єпископи розглянули питання про те, наскільки Константинопольська церква уповноважена без згоди інших церков надавати автокефалію.

Про це повідомляє «Громадське».

«Відповідь, яку ухвалили єпископи за результатами цього обговорення ствердна — "так, Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких узгоджень», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Вселенський патріарх Варфоломій у доповіді на відкритті Архієрейського собору Константинопольської церкви у Стамбулі перелічив численні приклади московського самоуправства щодо Київської митрополії починаючи з XV століття.

1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання українській Православній церкві автокефалії.

Собор триватиме до 3 вересня. Питання України планують розглянути 2 вересня у другій половині дня. Очікується, що після консультацій з єпископами з усього світу Константинопольський патріархат може остаточно визначити терміни надання Томосу - грамоти, яка оголосить про незалежність Української православної церкви.

Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського Патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Згодом Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: