На Львівщині військові з 14 країн вчитимуться спільно протистояти гібридній війні (фото)

40586966_1378371938960708_5527405296844013568_n

Сьогодні в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, на одному із найбільших полігонів Європи, вже відбулося урочисте відкриття міжнародних військових навчань «Рапід Трайдент-2018».

На церемонію відкриття запросили представників усіх делегацій, приїхала навіть посол США Марі Йовановіч.

Участь в навчаннях беруть військові з 14 країн, серед них – 10 країн-членів НАТО. На Львівщину вже приїхали військові з Великої Британії, США, Грузії, Азербайджану, Молдови, Румунії, Литви, Німеччини, Болгарії, Данії, Польщі, Канади тощо.

Як повідомили у регіональному медіацентрі МОУ, з українського боку залучені не лише представники ЗСУ, а ще Національна гвардія, Державна прикордонна служба, Державна служба охорони та інші учасники.

Речник нацгвардії Олег Тіхов розповів, хто з нацгвардійців візьме участь у навчаннях: «Бригада швидкого реагування Національної гвардії України продемонструє свій досвід у рамках міжнародних військових навчань “Rapid Trident - 2018”. Під час навчань на Яворівському полігоні гвардійці продемонструють не лише досвід, набутий у зоні проведення ООС, але й покажуть навички взаємодії у складі міжнаціонального контингенту, - розповів він. - Бригада швидкого реагування на цих навчаннях буде єдиним представником Національної гвардії України, і одним з перших військових з’єднань, де було впроваджено структуру штабу і військове планування за стандартами НАТО».

Цього року, як кажуть у Міністерстві оборони України, навчання встановили рекорд. «Це рекордні навчання за кількістю учасників, бо в них буде залучено понад 2, 5 тисячі військових з особового складу усіх делегацій», - повідомив полковник Тарас Грень.

Основні учасники від України – 54 механізована бригада з Бахмута (Донецька область).

Навчання будуть складатися з двох фаз – командно-штабної та польової, тобто мова йтиме не лише про ведення бойових дій, а й про логістику, гуманітарні задачі тощо. Буде залучена бронетехніка, планують проводити стрільби та навчання армійської авіації. Загалом, за інформацією Міноборони, планують залучити понад 350 одиниць військової техніки.

Фото: ЛОДА та Державна прикордонна служба України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: