У Львові реставрують сходи перед входом до церкви Марії Сніжної (фото)

unnamed (10)

У Львові тривають роботи з капітального ремонту сходів на пл. Князя Ярослава Осмомисла, які ведуть до церкви Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної).

Сьогодні, 3 вересня, роботи оглянули міські чиновники та розповіли про наступні етапи ремонту храму загалом, який планують провести наступного року, передає кореспондент Дивись.info.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, храм Марії Сніжної має тріщини, які можуть прогресувати, якщо не укріплювати фундамент.

«Самі сходи, які ми ремонтуємо, це тільки частини тої великої роботи, яку потрібно зробити тут. Якщо зайти в храм, то можна побачити, що там є певний нахил. Зараз ми хочемо зробити все так, щоби наступних 100 років у нас не було проблем із цим храмом», - зазначив мер Львова.

Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, виконавцем робіт по об'єкту «Капітальний ремонт сходів на пл. Князя Ярослава Осмомисла у м. Львові» визначено ТзОВ «Еталон Ком».

Сума договору — більше ніж 900 тисяч гривень, однак, як зазначила начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, зараз у бюджеті розвитку міського бюджету м. Львова передбачено лише 160 тис. грн на ремонт сходів.

«Ми маємо надію, що депутати під час наступного засідання додадуть грошей, тому що підрядник готовий завершити роботи до нового року», - пояснила Лілія Онищенко.

За словами чиновниці, сходи, які ведуть до храму, в дуже поганому стані, тому що йде їх підмивання водами, вони просіли і їх потрібно реставрувати.

«Цього року ми плануємо виконати реставрацію цих сходів: вони будуть розібрані, буде укріплено підпірні стіни, проведено роботи із заміни мереж (там є каналізаційний колектор), а також ми плануємо перенести електричну підстанцію, яка там є. Також цього року ми запланували виготовити проектну документацію на реставрацію храму», - розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР.

Лілія Онищенко також відзначила, що це один із найдавніших храмів міста, можливо, збудований німецькими колоністами у XVI столітті на місці давнішого дерев'яного з XIII століття.

Фото: ІА Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: