У МЗС підтвердило загибель двох громадян України під час аварії вертольота в Афганістані

crop

Міністерство закордонних справ України підтвердило загибель двох громадян України під час аварії вертольота в Афганістані 2 вересня. Ще один українець отримав поранення та перебуває в лікарні на території військової бази.

Про це повідомив керівник Департаменту консульського забезпечення Василь Кирилич, передає Громадське.

«У контактах з офіційними представниками Афганістану підтверджено, що 2 вересня на території провінції Балх, неподалік від адміністративного центру м. Мазар-і-Шаріф (Афганістан), сталася катастрофа гелікоптера, унаслідок якої загинуло 12 людей, в т.ч. 2 громадян України, членів екіпажу гелікоптера», — розповів Кирилич.

За його словами, консул України планує виліт до Афганістану.

«Ситуація перебуває на контролі посольства України в Республіці Таджикистан та Ісламській Республіці Афганістан (за сумісництвом) і Департаменту консульської служби МЗС України», — додав керівник Департаменту консульського забезпечення.

31 серпня повідомлялося, що в Афганістані розбився вертоліт Мі-8, що належить молдовській компанії «Valan international cargo». Унаслідок катастрофи загинули 2 члени екіпажу — громадяни України, та 10 військовослужбовців.

На борту молдовського вертольота, який виконував місії за контрактом з ООН, знаходилося троє членів екіпажу — громадяни України, та 11 афганських військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: