Правоохоронці затримали на хабарі першого заступника голови Держгеонадр

habar-derggeonadra-e

Першого заступника голови Державної служби геології та надр України (Держгеонадра) Миколу Фощія, наразі в. о. голови служби, затримано за обвинуваченням у систематичному хабарництві під час отримання хабара в $3 тис.,

Про це повідомили генеральний прокурор України Юрій Луценко та департамент захисту економіки Нацполіції в соцмережі Facebook.

«Зазначений чиновник вимагав та отримав $3 тисячі за сприяння в оформленні документів на видобуток торфу», - зазначив Ю. Луценко.

Нацполіція уточнює, що її оперативники та слідчі прокуратури Київської області затримали фігуранта у власному автомобілі, у нього було вилучено $3 тис., які він встиг покласти до свого гаманця.

«Саме стільки, на думку чиновника, має заплатити підприємець за укладення договору на придбання права користування узагальненою геологічною інформацією та узгодження відповідної заявки на реєстрацію встановленої форми», - йдеться в повідомленні Нацполіції.

За даними відомства, перший заступник Держгеонадра за вирішення питань, що входять до кола його компетенції, вимагав та отримував від представників бізнесу неправомірну вигоду.

За словами генерального прокурора: «З 2014 року лише 43 із 722 ліцензій було видано на аукціонах! Усе інше - під час чиновницьких ігор. Тому доки в держсекторі не відбудеться велика приватизація, на митниці не запрацює система електронних сканерів, а в Держгеонадра не стануть обов'язковими аукціони - будемо разом з колегами брати на хабарах великих і малих корупціонерів» - підсумував генеральний прокурор.

За даними сайту Державної служби геології та надр України, т. в. о. голови служби є Олег Кирилюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: