Підозрювані в отруєнні Скрипаля є офіцерами російської військової розвідки, — Тереза ​​Мей

75_main

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що підозрювані в отруєнні екс-агента Сергія Скрипаля працювали на російську військову розвідку. 

Про це повідомляє Espreso.TV з посиланням на The Guardian.

За словами Мей, операція з отруєння Скрипалів «майже напевно» була схвалена не тільки в ГРУ, але і високопоставленими особами в російській державі.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Скрипаля і його доньки у Солсбері: це громадяни РФ Олександр Петров і Руслан Боширов.

У правоохоронців достатньо доказів для звинувачення Петрова та Боширова в змові з метою вбивства Скрипаля; спробі його вбивства, а також вбивства Юлії Скрипаль і Ніка Бейлі (поліцейський); у використанні і зберіганні Новачка всупереч Закону про хімічну зброю; заподіянні тяжких тілесних ушкоджень Юлії Скрипаль і Ніку Бейлі.

Велика Британія не буде звертатися до Росії з приводу видачі цих людей, оскільки російська Конституція не дозволяє видавати своїх громадян.

«Однак, ми отримали європейський ордер на їх арешт, що означає їх можливе затримання і екстрадицію на території країн ЄС згідно з цими звинуваченнями, які не мають строку давності», - додали в прокуратурі.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок (радянського виробництва) в березні 2018 року. За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стояла Росія. Екс-агента та його дочку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.

У липні телеканал CNN повідомляв, що британській поліції вдалося встановити двох підозрюваних в отруєнні колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Ці люди покинули Велику Британію на комерційному рейсі відразу після атаки.

За даними телеканалу, інформацію про їхній виліт передали «в закодованому повідомленні в Москву» після отруєння. Це повідомлення вдалося перехопити британській базі на Кіпрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: