У Львові презентували, яким буде новенький Молодіжний центр (фото)

IMG_0831

Сьогодні, 5 вересня, напередодні Молодіжного форуму у Львові презентували, як виглядатиме та що буде в Молодіжному центрі, який вже цього року планують відкрити у місті, передає кореспондент Дивись.info.

Зараз у приміщенні за адресою вул. Чайковського, 31, де буде розміщуватися Молодіжний центр, повним ходом триває ремонт.

За словами заступника міського голови Львова із питань розвитку Андрія Москаленка, одним із пунктів, коли Львів отримав статус «молодіжної столиці України», було відкриття міського Молодіжного центру  - локації, яка стане платформою для молодих людей, куди вони зможуть приходити з різними проектами, де можуть сісти попрацювати та провести свої події безкоштовно.

«Протягом останнього часу ми шукали таку локацію для майбутнього Молодіжного центру. Для було важливо, щоб вона була в центральній частині міста та в тому, щоб то була гарна, якісна, нова будівля», - пояснив Андрій Москаленко.

«Сьогодні ми можемо запрезентувати, що саме тут: 300 квадратних метрів,  два поверхи (перший і мінус перший) цього року очікуємо відкрити міський Молодіжний. Сьогодні ми показуємо, яким чином воно виглядає», - сказав Москаленко.

За його словами, приміщення матиме декілька зон: вхідна зона (так звана інформаційна зона), коворкінг, гардероб, кухню, конференц-зали, зона бібліотеки та відпочинку. Також тут буде молодіжний центр зайнятості, де можна буде дізнатися про різного роду вакансії та попрацювати.

«Ми намагаємося зробити територію максимально інклюзивною, щоб всі мали змогу доступу до цього міського Молодіжного центру. Це буде повністю міська установа, яка фінансуватиметься з боку міста», - розповів заступник міського голови Львова.

Також міська рада планує провести конкурс на посаду керівника Центру, тому просить максимально зголоситися молодих лідерів  і представити свою концепцію розвитку.

«Керівником має бути молода драйвова людина, яка буде просто запускати сюди життя», - відзначив Андрій Москаленко та додав, що від сьогодні у Львові чітко визначились із локацією та ще буде декілька обговорень по функціоналу, по обладнанню, по навчальних програмах, які будуть запускати.

Своєю чергою, студентський мер Львова Олександр Николяк наголосив, що зараз  кожне місто вимірюється кількістю тих можливостей, яке місто може надати для дітей, молоді та студентів. «Дуже б хотілося, щоб цей Молодіжний центр - був центром усіх стратегічних рішень, що стосується молодих людей у Львові. Я думаю, що цей центр стане перлиною міста. Дуже сподіваємося, що тут будуть прийматися не лише стратегічні рішення, які будуть стосуватися молоді, а стане центром комунікації між владою міста та молоддю», - зазначив Олександр Николяк.

Він також нагадав на важливості таких центрів, за словами студентського мера, зараз молодь збирається по коворкінгах при університетах чи деінде.

Крім того, директор КУ «Інститут міста» Олександр Кобзарев відзначив, що дуже важливо, що Львів відкриє Молодіжний центр саме тоді, коли має статус молодіжної столиці України та нагадав, що вже завтра, 6 вересня, у Львові стартує - Форум першої Молодіжної столиці 2018, на який очкують понад 1500 гостей із різних куточків України.

Наразі про фінансові видатки нічого міські чиновники не розповіли, але пообіцяли озвучити це під час відкриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: