Україна передала до міжнародних організацій дані про хімічні викиди в Криму

32_big
Кримський титан

Україна передала до міжнародних організацій, зокрема ООН, Всесвітньої організації охорони здоров'я, ОБСЄ та Червоного Хреста, інформацію про викиди хімічних речовин в районі Армянська в окупованому Криму.

Про це повідомив представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ісмаїл Халіков, передає Тиждень.ua.

«Інформацію передамо до міжнародних організацій(ООН, ОБСЄ, ВООЗ, Організація Червоного хреста), з метою документування фактів порушення прав людини. До прокуратури АРК, щодо порушення кримінальної справи по відношенню до осіб, причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України та загрози їхньому життю», – йдеться в повідомленні.

Водночас Халіков заявив, що українська сторона стурбована тим, що в районі Армянська досі не оголошено надзвичайний стан. За його словами, окупаційна влада продовжує заспокоювати людей замість того, щоб проводити евакуацію.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що дії російської влади на території анексованого Криму призводять до екологічної катастрофи.

Наиомість міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що людям, які проживають поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, нічого не загрожує через ситуацію з хімзаводом по виробництву двоокису титану в Армянську.

Раніше стало відомо, що в окупованому Криму через викиди вирішено зупинити завод «Кримський титан».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: