Україна поінформувала ООН щодо хімічних викидів в анексованому Криму

40790348_10216558409729544_9152552857981943808_n
Фото: Ismail Khalikov

Україна передала до міжнародних організацій інформацію про хімічні викиди на заводі «Кримський титан» на півночі анексованого Криму.

Про це повідомив представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та Севастополя Ісмаїл Халіков.

Так, Україна звернулася до ООН, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Червоного Хреста та Всесвітньої організації охорони здоров’я для документування фактів порушення прав людини на анексованому півострові.

Також надіслано звернення до прокуратури Криму для порушення кримінальної справи стосовно причетних до порушення екологічних прав та загрози життю жителів півострова.

За словами представника омбудсмена, жителі північного Армянська та Красноперекопська скаржилися на маслянистий наліт жовтуватого відтінку на дахах будинків та металевих предметах. Крім того, мешканці звернулися до лікарень зі скаргами на кашель, запалення слизової роту, носу, горла та очей.

Нагадаємо, на півночі анексованого Криму в ніч з 23 на 24 серпня стався викид невідомої речовини.

27 серпня російські ЗМІ повідомили, що на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини, у зв'язку з цим утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев у місті Армянськ.

28 серпня «Служба» прав споживачів РФ встановила, що жителям анексованого Криму нічого не загрожує внаслідок викиду невідомої речовини в атмосферу.

Водночас постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявив, що жителі Херсонської області поскаржилися на викиди із заводів анексованого Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: