Українець здивував життям на островах у Тихому океані (фото)

630_360_1536133557-4548

Михайло Кравченко родом із Житомира розповів про особливості життя на островах Самоа, що у Тихому океані.

Про це повідомляє gazeta.ua.

«Із дружиною Лані Алої познайомилися в Новій Зеландії, коли вона святкувала день народження в кафе. Там закінчила університет. На батьківщині (село Мотаа на Самоа - ред.) влаштувалася викладачем хімії в університеті. На островах у нас народився син — Калай. Я сидів із малим за няньку. Декретів там немає. За два тижні після пологів Лані мала вийти на роботу», - розповідає Михайло.

За його словами, в острівній країні добре розвинена сфера таксі. Проїзд коштує близько долар за 2 кілометри. Також можна користуватися автобусами, що їздять до столиці Апіа. Таким транспортом проїзд буде в рази дешевше.

Також українець додав, що здебільшого місцеве населення займається будівництвом готелів і обслуговуванням ресторанно-готельного бізнесу.

«Заробітки тут невеликі. Дружина в середньому отримує 300 доларів. Ті, хто хоче заробити, вирушають у Нову Зеландію. Там працюють на будівництві й отримують мінімум 2 тисячі доларів», - розповідає він.

Як зазначає Михайло, жити на островах досить дешево.

«Їдять переважно рибу з океану. Мені сподобалася місцева страва — ока. Це тунець, маринований у кокосовому молоці, спеціях та огірках. Їдять його сирим. Здивували банани. Тут вони невеликі й солодкі. А ще кокоси — їхнє молоко дають дітям із 5 місяців, як прикорм, бо мають багато мінералів і вітамінів», - додає емігрант.

Крім того, дуже цікавим є той факт, що електрику на Самоа купують у магазинах. Як розповідає Михайло, «біля кожного будинку є електронний лічильник, куди треба вставити скретч-карту - подібну на ту, що в нас купували для поповнення мобільних. Закінчилися гроші - електрики немає».

Також на Самоа шість днів на тиждень ідуть дощі. Проте парасольками тут користуються лише від спеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: