Українці залишили засідання в Мінську через «хвилину мовчання» за Захарченком

630_360_1444316049-7520

Представники ОРДЛО на засіданнях підгруп і Тристоронньої контактної групи у Мінську в середу весь час намагалися розіграти провокації з так званою «хвилиною мовчання» за ватажком «ДНР» Олександром Захарченком, проте українська делегація залишила залу.

Про це за результатами засідання у Мінську повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник  України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Взагалі, так звані представники ОРДЛО намагалися сьогодні весь день - і в групах, і на ТКГ - розіграти дешевий водевіль й влаштувати провокацію з «хвилиною мовчання» по терористу (Захарченку - ред.). Українська делегація, звичайно, відразу ж вийшла з зали, залишивши ОРДЛО з росіянами самих поминати своїх подільників», - розповіла вона.

Після того, як українці повернулися до зали засідань, то, за її словами, звернулися до ОБСЄ із закликом вшанувати хвилиною мовчання українців, загиблих внаслідок російської агресії на Донбасі.

Парламентарій нагадала, що серед загиблих - українські військові і цивільні, жінки і діти.

«Ми вшанували наших загиблих. “Слава Україні!” - сказали ми так, що здригнулася та позолочена мінська зала, й наші хлопці на небі то почули. “Героям слава!” - це почув весь “Президент-готель”. І так, їх тіпало, як нечисту силу від ладана», - підкреслила Геращенко.

Водночас вона додала, що для вшанування загиблих українців українська делегація вся встала, проте росіяни, які несуть відповідальність за кожного вбитого українця, і їх «манкурти-яничари», продовжували сидіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: