В уряді затвердили стратегію протидії дискримінації жінок

gendernoe_ravenstvo_ili_prava_zhenshhin_v_ukraine_1_650x410
Фото: ілюстративне

Кабінет міністрів України затвердив національний план заходів з ліквідації дискримінації щодо жінок на період до 2021 року.

Документ схвалили до чергової доповіді уряду щодо виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, передає прес-служба уряду.

Як зазначається, реалізація цього плану має сприяти подоланню дискримінації щодо жінок та дівчат, зниженню рівня гендерно-зумовленого насильства, а також розширити економічні можливості жінок та забезпечити їм доступ до політичного та суспільного життя суспільства.

Зокрема, документом передбачено внесення змін до низки нормативно-правових актів щодо протидії дискримінації за статевою ознакою.

«Україна вперше ухвалює такий документ. Це свідчить про те, що в нинішньому Уряді є усвідомлення проблеми і воля її вирішувати. Цим розпорядженням ми посилюємо інституційні механізми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також удосконалюємо механізм забезпечення прав жінок і дівчат з вразливих груп, включаючи внутрішньо переміщених осіб, представниць національних меншин, осіб з інвалідністю та літніх жінок», — повідомила віце-премєрка з питань європейської інтеграції Іванна  Климпуш-Цинцадзе.

Також планується проведення інформаційної кампанії з підвищення правової обізнаності з питань прав жінок і буде вдосконалена статистична звітність у сфері захисту прав жінок.

Окрім цього, передбачено створення умов для отримання жінками економічної незалежності, покращення доступу дівчат і жінок до медичних, освітніх, правових та соціальних послуг. Окремо в розпорядженні виписане завдання посилити участь міжнародних організацій та громадських об'єднань у виконанні зазначених заходів.

Також на сьогоднішньому засіданні КМУ схвалив розпорядження, яке актуалізує завдання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Загалом документ актуалізований до 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: