Львівська міськрада озвучила свою позицію щодо вілли Люсії

1464852
Фото: Захід.нет

Власники вілли «Люсія» на вул. Свєнціцького, 16 у Львові скасували в суді наказ ЛОДА про внесення будинку до переліку щойно виявлених пам'яток.

Представники Львівської міської ради сьогодні, 6 вересня, озвучили свою позицію щодо забудови на місці вілли, передає кореспондент Дивись.info.

«Міська рада виступає категорично проти побудови там багатоповерхівки і в жодному випадку не дамо жодного дозволу на забудову», - заявив заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, ця вілла не була внесена до переліку пам'яток і міський голова звернувся до міністра культури, щоби ще минулого року цю віллу внесли до переліку пам'яток. «Проте перемовини з керівником цієї вілли, власником ОСББ не завершувалися результативно», - зазначив Москаленко.

Крім того, начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко заявила, що коли місто отримає рішення суду, то подаватиме апеляцію.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2017 року департамент архітектури Львівської ОДА вніс віллу на вул. Свєнціцького, 16 до переліку щойно виявлених пам’яток. У лютому 2018 року на підставі цього рішення і пакету супровідних документів Міністерство культури внесло цей будинок до реєстру пам’яток місцевого значення. Після цього ОСББ «Свєнціцького-16», якому належить вілла, подало два позови до суду: один про скасування наказу ЛОДА, а інший – про скасування наказу міністра культури.

Власники планують збудувати на місці напівзруйнованої вілли багатоквартирний будинок. У вересні 2017 року ОСББ «Свєнціцького-16» через суд таки зобов’язало управління охорони історичного середовища ЛМР надати необхідні історико-містобудівне обґрунтування цього будівництва, після чого, аби знову зупинити руйнування історичної вілли, вирішили внести будинок до реєстру пам’яток.

Щоб почати будівництво, власникам вілли залишалося скасувати присвоєний їй статус пам’ятки.

І, як свідчить опубліковане 31 серпня рішення Львівського окружного адмінсуду, перше рішення на свою користь вони вже отримали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: