Петиція на підтримку Сенцова на сайті Білого дому зібрала необхідні 100 тисяч голосів

dec03b42-c6d2-4df1-af2a-75a22715718f

Петиція на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова та інших бранців Кремля, розміщена на сайті Білого дому, зібрала необхідні 100 тисяч підписів.

Станом на 12:00 6 вересня під петицією підписались 101,667  особи.

«Кримський режисер Олег Сенцов отримав 20 років у російській в'язниці за безпідставними обвинуваченнями в тероризмі, оскільки він виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політичних в'язнів у Росії. Неминуча смерть Олега швидко наближається через бездіяльність, адже його стан критичний. Європейський парламент вже закликав Володимира Путіна негайно звільнити Олега Сенцова та інших. Тепер настав час для Америки висловитися. Ми наполегливо закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів у Росії», - йдеться у тексті петиції.

Необхідну кількість підписів потрібно було зібрати до 8 вересня, інакше вона була б знята з сайту Білого дому.

Тепер американська влада зобов’язана відреагувати на заяву.

Нагадаємо, Олег Сенцов голодує у заполярній російській колонії з 14 травня з вимогою звільнення Кремлем усіх українських політв'язнів. Мати Сенцова звернулася до Володимира Путіна з проханням помилувати її сина.

Після чергової кризи зі здоров'ям Сенцов погодився приймати 3-4 ложки поживної суміші на день. За словами адвоката Дмитра Дінзе, Сенцов практично не орієнтується в датах, його хотіли примусово годувати. Європейський суд з прав людини закликав Сенцова припинити голодування.

Сестра Сенцова написала, що його стан катастрофічний і він близький до смерті. Понад сто європейських діячів культури закликали Росію звільнити Сенцова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: