У Греції засудили шістьох українських моряків за перевезення нелегальних мігрантів

630_360_1459602978-9877

Суд грецького міста Каламат виніс обвинувачувальні вироки щодо шістьох громадян України за незаконне перевезення мігрантів із країн Близького Сходу.

Як повідомляє Слідство.Інфо, двоє українських моряків були засуджені до 18 місяців ув’язнення, ще четверо отримали максимальні терміни у грецькій в’язниці - 25 і більше років. Українські моряки працювали на трьох різних яхтах.

Дружина одного з ув’язнених Альона Ульянова повідомила, що її чоловіка Сергія Ульянова та іншого українця-члена екіпажу яхти затримали 17 грудня 2017 року. За її словами, українці знайшли легальну роботу на прогулянковій яхті в Туреччині через оголошення в інтернеті, однак роботодавці змусили їх перевозити мігрантів з Іраку в Італію.

 

Ульянова повідомила, що її чоловіка засудили до 18 місяців за ґратами, оскільки він сам викликав поліцію, коли моряків змушували перевозити нелегальних мігрантів. Ще четверо громадян України засуджені до 25 і більше років ув'язнення.

Адвокат Дімітріус Кауніс пояснив, що терміни ув’язнення можуть сягати і декілька сотень років через те, що суд враховує 10-15 років за кожного мігранта на борту.

Нагадаємо, що суд грецького міста Пірей засудив до 180 років в'язниці музиканта івано-франківського гурту Перкалаба Сергія Шваюка та його друга Петра Литвинчука за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: