Балуху в СІЗО відмовили в медичній допомозі, – адвокат

207129

Політв'язень Володимир Балух, який голодує в СІЗО в анексованому Криму понад 170 днів, не отримує необхідної медичної допомоги.

Політв'язень Володимир Балух, який голодує в СІЗО в анексованому Криму понад 170 днів, не отримує необхідної медичної допомоги, пише Фокус, посиланням на Новую газету.

За словами адвоката Ольги Дінзе, яка відвідала українця 5 вересня, у Балуха був напад сильних болів в печінці, почалося запалення вуха, він продовжує втрачати вагу. Медичну допомогу, за словами Дінзе, українцеві надавати не хочуть і не можуть: в СІЗО немає лікарів і медичного обладнання.

Відзначається, що перші проблеми зі здоров'ям почалися у Балуха ще до голодовки.

«Почалися болі в області хребта, ми з'ясували, що це може бути пов'язано із захворюваннями внутрішніх органів, і звернулися до суду з клопотанням, щоб його вивезли до цивільної лікарні для встановлення діагнозу. Суд нам відмовив», – повідомила Дінзе.

Лікування в результаті звелося лише до прийому знеболювальних, які передавала активісту в СІЗО цивільна дружина. З початком голодування проблеми зі здоров'ям у Балуха загострилися.

«Володимиру, природно, потрібна медична допомога, одиночна камера, яка належиться тим, хто голодує. Але навіть коли його перевели в одиночну камеру, це зробили, виключно щоб тримати його під наглядом. У камері було встановлено відеоспостереження - усюди, включаючи туалет, до Володимира підсаджували сусідів, які співпрацювали з адміністрацією СІЗО і доповідали про те, що відбувається в камері. Володимира постійно ображають за національною ознакою», – розповіла адвокат.

За її словами, фізичного насильству Балух не піддається, проте на нього тиснуть психологічно. Коли він перебував в двомісній камері, йому постійно приносили домашню їжу. В результаті її з'їдав співкамерник, а Балуха звинувачували, що він бреше про своє голодування.

Раніше родичі Балуха розповіли, що він схуд на 35 кг. Зараз він важить 60 кг.

Нагадаємо, в січні 2018 року окупаційна влада Криму засудили українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 5 місяців колонії нібито за зберігання боєприпасів. Захист політв'язня стверджує, що насправді його переслідують виключно за проукраїнську символіку - прапор України у дворі будинку.

З 19 березня Володимир Балух почав безстрокове голодування в знак протесту проти незаконного вироку за сфабрикованою справою.

Нещодавно Балух продовжили термін до 5 років за «побиття» начальника ізолятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: