Через забруднене повітря в Криму й на Херсонщині завели кримінальну справу

212094
Фото: Крим.Реалії

Українські правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом забруднення атмосферного повітря в Криму та Херсонській області.

Про це 7 вересня повідомляє прокуратура АР Крим.

Зазначається, що 3 вересня працівники прикордонної служби поблизу адміністративної межі з Кримом (східна околиця с. Преображенка Каланчацького району) за допомогою хімічного детектору «ChemPro-100» виявили перевищення вмісту токсичної хімічної речовини.

Тож 4 вересня за цим фактом органи Національної поліції внесли відомості до ЄРДР та розпочали розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря).

«На даний час ГУ Національної поліції в АРК та м. Севастополі та ГУ Національної поліції в Херсонській області проводять першочергові слідчі дії», – вказано в повідомленні,

Зокрема, допитують свідків, направляють запити до компетентних органів щодо наявності на території можливих джерел забруднення, а також до медичних установ про факти скарг громадян на погіршення стану здоров’я.

Як повідомлялось, у ніч з 23 на 24 серпня в місті Армянську на території анексованого Росією півострова стався викид в атмосферу речовини невідомого походження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: