Львівська міськрада виділить додаткові кошти на забезпечення хворих на діабет інсуліном

33ba19854ebc872132b06cb85caf0a08

Депутати погодили виділення додаткових коштів на забезпечення хворих інсуліном, на придбання м’ячів для заняття школярів баскетболом і на зарплату для працівників реабілітаційного центру «Джерела», чисельність яких збільшиться.

Ці та інші питання розглянули на черговому засіданні комісії фінансів та планування бюджету , передає портал депутатів ЛМР.

Одним із перших було звернення від департаменту охорони здоров’я ЛМР про те, що на сьогодні виникла потреба у додатковому виділенні коштів на забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет. Голова комісії з питань фінансів та планування бюджету ЛМР Вікторія Довжик розповіла, що на цю мету передбачено фінансування з державного бюджету, які надходять через Львівську ОДА. Але ці кошти не забезпечують повною мірою потреби хворих у Львові життєво необхідним препаратом, потрібно додатково ще 1 млн грн на місяць. З міського бюджету від початку цього року додатково виділяли 4, 2 млн. грн. Департамент охорони здоров’я ЛМР звернувся до Львівської ОДА, Міністерства охорони здоров’я про виділення додаткових коштів.

«Ми очікуємо, що міністерство почує орган місцевого самоврядування. Тим часом, розуміючи, що неможливо не забезпечити інсуліном потребуючих осіб, комісія погодила виділення додаткових 2 млн. грн у межах призначень охорони здоров’я, які будуть скеровані на цю мету. Ці кошти не перекриють потребу до кінця року, адже 4,2 млн грн, виділених на початку року, ми вже фактично використали. Тому якщо за кілька місяців і ці кошти закінчаться і держава не збільшить суму призначень на цю статтю, то нам доведеться додавати ще», - зазначила голова комісії з питань фінансів та планування бюджету ЛМР Вікторія Довжик.

Окрім того, депутати розглянули звернення управління освіти про виділення коштів на реалізацію Програми підтримки баскетболу, тобто 100 тис. грн необхідно, щоб закупити м’ячі для шкіл м. Львова, для того щоб популяризувати баскетбол.

Також на комісії говорили про інші поточні робочі питання виконавчих органів ради. Серед них - обговорювали те, що збільшується чисельність працівників реабілітаційного центру «Джерело». Для цього так само потрібні додаткові призначення. Комісія підтримала виділення додаткових призначень на «Джерело».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: