Омбудсмен Денісова збирається відвідати Володимира Балуха у кримській в’язниці

207129

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова збирається відвідати ув’язненого у Криму Володимира Балуха, оскільки різко погіршився стан його здоров’я.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Маю тривожну інформацію, щодо погіршення здоров’я Володимира Балуха. Він продовжує стрімко худнути. У нього сильний біль в печінці та запалення вуха.

Не можу більше чекати відповідей своєї російської колеги на мої листи, тому звернулася до неї з пропозицією.

Оскільки й адвокат Кирила Вишинського подав клопотання щодо медичного обстеження його підзахисного, який перебуває в Херсонському слідчому ізоляторі, тож запропонувала Тетяні Москальковій відвідати Кирила Вишинського одночасно з моїм візитом до Володимира Балуха. Але тільки на паритетній основі.

Крім того, наголосила, щоб разом з нами були медики, які б змогли оглянути ув’язнених», – написала Денісова.

Нагадаємо, в січні 2018 року окупаційна влада Криму засудили українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 5 місяців колонії нібито за зберігання боєприпасів. Захист політв’язня стверджує, що насправді його переслідують виключно за проукраїнську символіку – прапор України у дворі будинку. З 19 березня Володимир Балух почав безстрокове голодування в знак протесту проти незаконного вироку за сфабрикованою справою. Нещодавно Балух продовжили термін до 5 років за «побиття» начальника ізолятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: