Представники ФБР США провели навчання для львівських вибухотехніків

18

На базі Львівського навчального центру підготовки поліцейських пройшов п’ятиденний тренінг із залученням представників Федерального бюро розслідування США у галузі боротьби з саморобними вибуховими пристроями (TEDAC).

Про це повідомили в ГУ НП у Львівській області.

Навчання проведено з поглибленим вивченням криміналістичних прийомів огляду місць подій за фактами вибухів саморобних вибухових пристроїв в умовах максимально наближених до бойових.

Іноземні колеги розповіли про сучасні тенденції та міжнародний досвід протидії саморобним вибуховим пристроям (СВП). Зокрема представники ФБР США поділилися досвідом під час організації та порядку збору криміналістичної інформації під час огляду місця події за фактом вибуху.

Важливою частиною тренінгу були практичні заняття, на яких слухачі відпрацьовували навички з реконструкції СВП за слідами вибуху, моделювання ситуацій, в яких вони застосовувалися. Крім того, українські поліцейські  удосконалили навички з пошуку і знешкодження вторинних вибухових пристроїв під час огляду місця події за фактом вибуху. За результатами відпрацювання здійснювалось документальне оформлення та фотофіксацію виконаних робіт.

В останній день навчань учасниками тренінгу було представлено звіти за результатами полігонних навчань у вигляді брифінгу. Відтак українські вибухотехніки та агенти ФБР США продемонстрували презентаційні матеріали (схеми) за результатами проведених оглядів місць події за фактами вибухів СВП та виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів.

За результатами тренінгу 28 вибухотехніків отримали сертифікати від Федерального бюро розслідувань США про успішне проходження навчань.

Представники TEDAC дали високу оцінку знанням та майстерності працівників вибухотехнічної служби Національної поліції України з протидії СВП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: