У Києві затримали голову Громадської ради ДФС за вимагання понад 2 млн хабара (фото)

41089663_2179126622160850_2145815899314061312_n
Фото: з фейсбук

У четвер, 6 вересня, Національна поліція затримала голлву Громадської ради при управлінні Державної фіскальної служби України в Києві за вимагання хабара в сумі 75 тисяч доларів.

Про це повідомили речниця ГПУ Лариса Сарган на своїй сторінці у Фейсбук.

«75 тисяч доларів для голови Громадської ради при ГУ ДФС у м. Києві
або як легко руйнується довіра до популярних нині громадських контролерів. Вказана особа упродовж тривалого часу підбурювала керівника одного із суб’єктів господарювання до надання хабара посадовцям ГУ ДФС у м. Києві за виключення останнього із списку неблагонадійних підприємств та не перешкоджання у здійсненні подальшої підприємницької діяльності», - написала речниця Генпрокуратури.

Як повідомляє департамент захисту економіки НПУ, за відсутність штучних бар'єрів у підприємницькій діяльності підприємець повинен був заплатити 75 тис. доларів США хабара.

«Правоохоронці встановили причетність голови Громадської ради при Головному управлінні ДФС України в місті Києві до скоєння даного злочину та задокументовано кілька фактів отримання ним коштів від керівника комерційної структури. Так, на рахунок її фірми, нібито за надання консультативних та юридичних послуг, було перераховано в якості «завдатку» 300 тис. грн. У подальшому правопорушниця отримала наступну частину від обумовленої суми в розмірі 15 тис. доларів», - йдеться в повідомленні Нацполіціі.

Підозрювану затримали в Києві під час отримання чергового «траншу». У неї було вилучено $45 тисяч.

Затримання поліцією глави Громадської ради при управлінні ДФС в Києві

«У рамках кримінального провадження, за місцем роботи та проживання фігуранта проводяться невідкладні слідчі дії, в т. ч. обшуки. Крім того, відпрацьовується причетність до вказаного злочину посадових осіб одного з обласних управлінь ДФС України», - підсумували в Нацполіціі.

Вирішується питання про затримання підозрюваної в порядку ст.208 КПК України та повідомлення їй про підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: