В Україні викрили банду хакерів, що грабували банки 20 країн

_97859369_5ffa01c3-2208-4f21-88c0-d54e0a8e34a1
Фото: ілюстративне. Джерело: BBC.com

У кількох містах України ліквідували хакерську мережу, що викрадала гроші з рахунків банків у 20 країнах світу.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр СБУ.

За його даними, ділки за допомогою спеціального програмного забезпечення отримували доступ до персональних даних банків з країн Євросоюзу, Південної Азії та пост-радянського простору. Потім вони формували у банківських системах фальшиві платіжні документи та виводили гроші з рахунків комерсантів.

Легалізація вкрадених коштів відбувалася через низку фіктивних фінансових операцій із фірмами-посередниками, частина з яких була підконтрольна російським спецслужбам.

Фото: СБУ

Як повідомляє СБУ, оперативники провели обшуки вдома у бандитів у Києві, Чернівцях, Одесі та Вознесенську Миколаївської області. Там знайшли документи, які підтверджують факти підроблення банківських гарантій та незаконне перерахування викрадених коштів через популярні банківські системи.

Співробітники СБУ також виявили електронне листування, яке доводить легалізацію викрадених коштів, зокрема через контрагентів, пов’язаних із спецслужбами РФ.

«Затримали організатора угруповання – громадянина однієї з країн Близького Сходу та спільника, який безпосередньо відповідав за технічне забезпечення оборудки», - йдеться в повідомленні.

За інформацією спецслужби, організатору та двом фігурантам справи оголошено про підозру за ч. 2 ст. 200 Кримінального кодексу (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: