ЗСУ отримали 50 санітарних машин «Богдан 2251»

Санітарний-автомобіль-Богдан-2251

Черкаський автомобільний завод впродовж останнього місяця передав військовим близько 50 оновлених санітарних машин «Богдан 2251».

Про це повідомили у корпорації «Богдан».

Поставлені в армію допрацьовані у співпраці з військовими медиками на замовлення Міноборони санітарні «Богдани», отримали понад десяток удосконалень з урахуванням досвіду експлуатації евакуаційної автотехніки на передовій.

За даними корпорації, серед доробок, зокрема: оновлений, більш комфортний інтер’єр медичного відділення авто; посилення захисту передньої частини автомобіля; оснащення додатковими «мигалками»; забезпечення функцій деблокування дверей авто при русі зі швидкістю менше 20 км/год; установка нових механізмів фіксації носилок для медобладнання стандарту НАТО.

«Богдан 2251» створений на шасі повнопривідного автомобіля підвищеної прохідності GreatWall Wingle 5. Санітарна надбудова виконана повністю з українських елементів з використанням матеріалів, що відповідають сучасним санітарним вимогам. Зовні модуль виконано з алюмінію, який забезпечить надійний захист від корозії, а внутрішнє оздоблення виконано з негорючих та зносостійких матеріалів.

Міністерство оборони замовило у корпорації «Богдан» у 2017 році 100 санітарних автомобілів, у квітні того ж року військовим було передано першу партію техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: