Україна заблокувала російське ТБ та радіо у 180 населених пунктах на Донбасі, – Геращенко

41387972_1879758298778641_3717408329148923904_n

Нова українська система блокування російських пропагандистських каналів охопила 180 населених пунктів поблизу лінії фронту. Вона з'явилась завдяки зусиллям українських військових та волонтерів.

Нова українська система блокування російських пропагандистських каналів охопила 180 населених пунктів поблизу лінії фронту. Вона з'явилась завдяки зусиллям українських військових та волонтерів, пише Zaxid.net

Українські військові та волонтери розробили систему придушення мовлення «Cерпанок», яка блокує російські телеканали та FM-станції у 180 населених пунктах на лінії зіткнення, написала в Facebook після поїздки на Донбас перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця гуманітарної групи на переговорах у Мінську Ірина Геращенко.

«На екрані мерзенні морди пропагандистів з’являються в рапіді (з перешкодами, - ред.), слів не розібрати. Хлопці також знайшли спосіб блокувати ворожі FM-станції. Тепер фани та користувачі помийних російських ТБ і радіо залишаться без цієї отрути. Краще пізно, ніж ніколи. І це дуже важливий крок в умовах інформаційної війни», – написала депутатка.

Ірина Геращенко також зазначила, що окремі українські медіа, які мовлять у прифронтовій зоні, ведуть відверту антидержавну пропаганду.

«Місцеві жителі, і особливо військові, ставили нам жорсткі запитання про так звані українські медіа, які несуть справжню антиукраїнську отруту в ефірі, руйнуючи країну зсередини. Хороші питання для Нацради і профільного комітету з питань ТБ і радіо у Верховній Раді», – повідомила Геращенко.

До слова, у липні Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканал «Інтер» на 4,046 млн грн через концерт, який мовник транслював 9 травня з нагоди Дня перемоги над нацизмом. Нацрада вирішила, що епізод концерту принижує гідність громадян України і розпалює міжнаціональну ворожнечу. Рішення було ухвалено одностайно. Всі члени регулятора зійшлися на думці, що під час концерту було присутнє розпалювання ненависті. Зокрема, під час концерту ведучі заявили, що в Україні вулиці перейменовують на честь «фашистських злочинців».

Проте, незважаючи на розпалювання ворожнечі в ефірі, каналу згодом продовжили дію ліцензії на мовлення.

«Інтер» також періодично показує фільми і програми з порушенням закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо заборони на трансляцію контенту за участю осіб, внесених до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: