ДТП у Харкові: поліція провела обшук в автошколі, де вчилась Зайцева

25ec99c871cc52839034d5d17abd999b

Київський райсуд Харкова дав дозвіл на обшук у ПП "Транстур", де вчилася фігурантка резонансного ДТП Олена Зайцева, а також на арешт вилученого майна, яке може бути доказом у суді.

Відповідна ухвала суду опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише УП.

У документі зазначається, що 28 серпня до суду надійшло клопотання слідчого Байрамова А.З., погоджене з прокурором Дзюбою І.О., про накладення арешту на майно, що належить ПП "Транстур", вилучене під час обшуку 27 серпня.

Повідомляється, що серед такого майна можуть бути гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Також речовими доказами можуть бути і документи.

У клопотанні слідчий вказав, що у ході досудового розслідування у справі смертельного ДТП на Сумській у Харкові з'ясовуються обставини проведення ПП "Транстур" навчання водіїв категорії "В", в т.ч. Зайцевої в період з  2 жовтня по 27 листопада 2015 року.

За даними слідства, підозрювана могла не відвідувати заняття, оскільки перебувала у цей час за кордоном.

Повідомляється, що слідчі виявили факти неналежного виконання посадовими особами ПП "Транстур" посадових обов'язків з організації учбового процесу, "що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян".

Згідно з ухвалою, суд дозволив арештувати вилучене під час обшуку майно. Зокрема, виписку з банку  ПП "Транстур" у період з 2 жовтня по 27 листопада 2015 року та протокол групи екзаменаційної комісії навчального закладу з підготовки та перепідготовки водіїв.

У прес-службі поліції заявили, що поки не надають жодної інформації у зазначеному кримінальному провадженні і пообіцяли оголосити подробиці згодом.

У ПП "Транстур" зазначили, що не можуть прокоментувати обшуки і арешт документів, оскільки директор потрапила до лікарні "і знаходиться під крапельницями".

Там пообіцяли, що як тільки керівнику стане краще, вона прокоментує ситуацію.

Раніше повідомлялося, що поліція відкрила кримінальне провадження щодо автошколи, в якій навчалася учасниця смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева.

Слідство встановило, що підозрювана у вчиненні ДТП з 6 жертвами у Харкові Олена Зайцева пропускала заняття у автомобільній школі.

Нагадаємо, що увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: