Лише 5-10% українських студентів у Польщі планують повертатися в Україну

20263_w_647
Фото: ілюстративне

Своє бажання повернутися і працювати в Україні декларують тільки 5-10% від загальної кількості студентів, які навчаються у Польщі.

За словами посла України в Польщі Андрія Дещиці, кількість українців, які їдуть навчатися до Польщі, з кожним роком зростає і наразі нараховує близько 40 тисяч з яких менше 10% планують повернутися додому.

«Ті опитування, які проводили серед студентів, свідчать, що 5-10% задекларували, що хочуть повертатися в Україну. Решта збираються продовжити навчання або проживання в Польщі. Це приблизно половина з них. Інша половина збирається їхати далі на Захід вчитися або працювати», - розповів посол в інтерв’ю виданню «Главком».

Дещиця також зазначив, що це не означає, що молоді люди взагалі не повернуться в Україну, адже в перспективі вони можуть сформувати основу для того, щоб потім повертатися в Україну й інвестувати в неї.

Водночас посол додав, що названа ним раніше цифра 1 мільйон громадян, які виїхали в Польщу, є умовною і визначити точну цифру таких громадян неможливо. Варто також додати, що станом на початок 2016 року у Польщі навчалось майже 58 тис. іноземних студентів, у тому числі 30 тис. – українців, які є найчисельнішою групою студентів-іноземців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: