Супрун звинуватила керівництво двох медичних ВНЗ у саботажі та зриві навчання

IMG_8003-1

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звинуватила керівництво двох вишів країни – Одеського національного медичного та Національного медичного ім. Богомольця – у саботажі та зриві навчання.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, саме щодо цих двох університетів МОЗ найчастіше отримувало скарги щодо серйозних зловживань, тотальної корупції та свавільної поведінки ректорів та їхнього оточення у різних вишах.

Колишні ректори університетів Катерина Амосова та Валерій Запорожан порушували та не виконували умови своїх контрактів з МОЗ, через що й були звільнені. На їх місця МОЗ обрало виконуючих обов'язки ректорів.

«В обох випадках виконуючим обов’язків, призначеними Міністерством, були створені максимальні перешкоди – в доступі до робочого місця, необхідної документації та в цілому забезпечення нормального функціонування університетів.

Колишнє керівництво цих навчальних закладів активно саботує їхню діяльність та усіма можливими засобами зриває навчальний процес», – зазначила Супрун.

Обидва колишні ректори користуються послугами однієї юридичної фірми для представництва у судах і діють за однаковим алгоритмом.

Як стверджує Супрун, колишнє керівництво університетів використовує невеличкі групи лояльних студентів чи аспірантів (в основному з числа контрактників-іноземців), постійно створює фейки та інформаційні провокації, залякує викладацький склад і використовує тітушок.

«Це якась збочена приватизація університету», – в.о. ректора про ситуацію в медвиші Богомольця

Також Київський окружний адміністративний суд рішеннями від 30 серпня щодо Одеського вишу та 5 вересня щодо медвишу Богомольця зупинив дію наказів МОЗ щодо призначення в. о. ректорів. В обох випадках суд заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-кого.

Супрун пояснила, що таким чином суд іменем України приймає рішення, які унеможливлюють управління закладами вищої освіти, що належать державі.

«До того ж, сьогодні отримала повідомлення від викладачів університету Богомольця, що адміністрація розпочала незаконне примусове звільнення тих, хто відмовився активно підтримати колишню ректорку», – повідомила Супрун.

Що стосується Одеського медвишу, Запорожан, який керував Одеським вишем з 1994 року, захопив будівлю ректорату. Колишня адміністрація всіма засобами намагається утриматись при владі начебто навчальні заклади, викладачі та студенти є якимось феодальним спадковим володінням, йдеться у повідомленні в. о. МОЗ.

«Прошу студентів, інтернів та викладачів зберігати спокій та не боятися. Міністерство охорони здоров’я України та уряд здійснить усе необхідне для того, щоби покласти край цим злочинам і не допустити зриву навчального процесу», – додала Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: