У Львові виділили 1,3 мільйона гривень на впорядкування могил січових стрільців

84_big-700x405

До 100-річчя Листопадового Чину та утворення ЗУНР на львівських кладовищах планують впорядкувати могили січових стрільців.

На ці роботи з міського бюджету виділено мільйон 300 тисяч гривень.

Про це повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

«Ми впорядковуємо могили січових стрільців на Янівському кладовищі. Там є 703 могили. Вже впорядковано 205 могил. Роботи тривають і ми плануємо до середини жовтня роботи тут завершити. Крім того, пофарбована огорожа та впорядковуємо кущі бушману, які там ростуть.

Також ще є могили січових стрільців на Голосківському і на Замарстинівському цвинтарях. Ми замовили хрести, які там буде встановлено на могилах. Як ці хрести мають виглядати, затверджено рішенням виконавчого комітету. До середини жовтня також плануємо ці хрести встановити на могилах січових стільців.

І маємо могилу січовим стрільцям на Знесінні. Там уже зробили доріжку до могили і зараз облаштовуємо сходи.

Отож роботи проводяться на повну потужність, підрядники працюють на усіх об’єктах. Плануємо все завершити до дати святкування роковин ЗУНР, щоб могли січових стрільців, які поховані на наших кладовищах, гідно виглядали», – розповіла Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За її словами, на впорядкування могил січових стільців на кладовищах Львова з міського бюджету виділено 1 млн. 300 тис. грн.

Нагадаємо, ухвалою сесії Львівської міської ради № 2904 від 25.01.2018 р. було затверджено Програму відзначення 100-ліття Листопадового Чину та утворення ЗУНР. Програма передбачає реалізацію низки заходів за напрямами: «Освітній аспект», «Заходи та події», «Пам'ятні місця», «Промоція та візуалізація».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: