В Укрзалізниці пропонують втричі підвищити вартість вантажоперевезень

original-1353586353
Фото: ілюстративне. Джерело: Відомості

Встановлений наразі тариф на перевезення вантажів через Укрзалізницю є економічно несправедливим та заниженим втричі, що створює загрозу для нормального функціонування компанії.

Про це повідомив директор з економіки і фінансів Укрзалізниці Андрій Рязанцев, передає прес-служба Укрзалізниці.

За його словами, сьогодні рівень економічно справедливого тарифу на перевезення вантажів залізничним транспортом, який дасть можливість придбати нові локомотиви та прокласти нові колії, має бути втричі вищим від діючого.

«За відсутності таких умов неможливо очікувати суттєвих позитивних змін у розвитку залізничних перевезень», — зазначають у прес-службі Укрзалізниці.

Там додають, що Укрзалізниця перевозить близько 60% вантажів та 50% експорту України, тому проблеми з якістю колій та рухомого складу матимуть наслідки для економіки України загалом.

«Без запровадження економічно справедливого тарифу Укрзалізниця стрімко втрачатиме і інфраструктуру, і рухомий склад. Якщо зараз не почати діяти, то впродовж найближчих 10-15 років із наявних 20 тис. км залізниці у нас залишиться максимум 5 тис. км. А з наявних сьогодні 1900 локомотивів у нас вже через 5 років залишиться максимум 200 одиниць», — заявив Рязанцев.

Зазначимо, що тарифи на вантажні перевезення на початку року підвищили у близько 1,5 рази залежно від типу вагону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: