ДТП у Харкові: ключовий свідок втекла до Криму

25ec99c871cc52839034d5d17abd999b

Харківського лікаря-нарколога Олену Федирко, яку розшукує поліція як основного свідка у справі учасниці ДТП Олени Зайцевої, до суду не доставлено, оскільки вона виїхала на територію, непідконтрольну Україні.

Про це стало відомо 11 вересня у залі Київського райсуду Харкова, повідомляє Укрінформ.

«Як сказав слідчий, з 17 серпня по 3 вересня здійснювався виїзд у квартиру Федирко, проте дверей ніхто не відкривав. 6 вересня двері відкрила жінка приблизно 35-років і сказала, що Федирко виїхала на територію, непідконтрольну Україні. Таким чином, рішення про доставку Федирко до суду не виконане», – підкреслив суддя Віктор Попрас.

Він так само уточнив, що прийняв рішення продовжити слухання справи.

Нині у залі суду знаходяться учасники смертельної ДТП Олена Зайцева і Геннадій Дронов.

Як уже повідомлялося, суд у справі про ДТП у Харкові доручив поліції знайти лікаря-нарколога Олену Федирко, яка проводила огляд Олени Зайцевої відразу після аварії й виявила у неї наркотичне сп'яніння.

Подальші аналізи підтвердили наявність кодеїну і фенобарбеталу, проте для остаточних висновків чомусь не вистачило біологічного матеріалу, відібраного у підозрюваної.

Нарколог працювала в обласному наркологічному диспансері з 1986 року. При спробі опитати її як свідка Федирко не змогли знайти на місці роботи: 16 березня та звільнилася.

У документі за підписом головлікаря наркодиспансера вказано, що фахівець звільнилася за власним бажанням, щоб доглядати за хворою матір'ю.

ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у Харкові. Аавтомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар і перекинувся. В результаті аварії загинуло 5 осіб, 6 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пізніше у лікарні померла ще одна постраждала.

За кермом Lexus знаходилася 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада його повідомили про підозру у порушенні ч.3 ст.286 КК України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян»). За цією же статтею звинувачують і Зайцеву.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: