«Самопоміч» заявила про саморозпуск у Київраді

36-3
Фото: 1NEWS.COM.UA

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» вирішила припинити діяльність в межах Київської міської ради.

Про це йдеться в заяві прес-служби фракції.

«У депутатів був вибір — засудити корупційну аферу свого колеги,… або ж обрати кругову поруку. Сміливості, на жаль, не вистачило. Після такого саморозпуск – це, мабуть, єдиний вихід», — йдеться в заяві.

Фракція заявила, що відкличе всіх депутатів, «які голосували за корупційне рішення», а матеріали свого розслідування передасть до антикоруційних органів.

Згідно з попередніми повідомленнями «Самопомочі», йдеться про голосування депутатами Київради за виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок в Києві, «які були попередньо незаконно ним захоплені».

Відповідно до розслідування «Самопомочі», її депутат Роман Марченко захопив 12 земельних ділянок у Києві загальною площею близько 1,4 га. Юридична фірма, партнером у якій є Роман Марченко, веде активну комерційну діяльність в окупованому Криму та на території Росії. А 23-річна донька депутата видала позик на загальну суму більше 5 мільйонів доларів і 300 тисяч євро.

«Такі дії, ймовірно, вчинялися для уникнення декларування цих операцій у майновій декларації Романа Марченка», — заявили в об’єднанні та додали, що почали процедуру відкликання Марченка з Київради.

Після — виконавчий комітет партії виключив депутатів Київради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука зі складу членів партії. Рішення аргументували тим, що ці депутати «нанесли великої шкоди репутації політичної сили»,

Голова фракції Гусовський заявив, що рішення про розпуск фракції в Київраді ухвалили на загальних зборах «Самопомочі», де були присутні 19 з 22 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: