«Справа рюкзаків»: обвинуваченого підприємця засудили до 5 років умовно

twitter_com_nab_ukr14_id8637_650x410_3_650x410

Обвинуваченого у так званій «справі рюкзаків» Володимира Литвина — власника фірми, яка займалася пошиттям рюкзаків, — засудили до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном у 2 роки.

Про це повідомляє Громадське.

Зазначається, що суд зобов’язав Литвина відшкодувати збитки у розмірі 4 мільйони 855 тисяч гривень. Також підприємець має компенсувати 368 тисяч гривень судових витрат.

Нагадаємо, Литвин визнав провину і заявив про готовність відшкодувати збиток. Він уклав угоду з обвинуваченням, яку мав затвердити суд.

Угода передбачала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік. Іспитовий термін означає, що Литвин не відбуватиме реального покарання, а протягом цього терміну він зобов’язаний відмічатися в органах виконання покарань.

Згідно з рішенням суду, іспитовий термін для підприємця складає два роки.

Нагадаємо, 31 жовтня минулого року детективи НАБУ затримали сина глави МВС Авакова Олександра та екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Їх підозрюють у причетності до розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії. Також детективи НАБУ провели обшуки в сина Авакова. У МВС назвали затримання сина Авакова політично вмотивованим. Сам Арсен Аваков заявив, що його син доведе свою невинуватість у суді.

1 листопада 2017 року Солом'янський райсуд Києва відпустив Авакова під особисте зобов'язання та постановив надіти на нього електронний браслет.

У квітні цього року НАБУ відкрило матеріали «справи рюкзаків», у який фігурує син Авакова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: