Я не вірю в щасливий кінець всієї цієї історії, – Сенцов написав заповіт

81_main

Український режисер Олег Сенцов, який дотримується протестного голодування 120-й день, заявив, що не вірить «в щасливий кінець», і вже написав заповіт.

Про це заявила його сестра Наталя Каплан, пише НВ.

За її словами, в листі Сенцов написав, що його стан стабільно-важкий, у нього почалася гіпоксія внутрішніх органів, в основному нестача кисню спостерігається серці і головному мозку. «Туман в голові, все крутиться, тіло, голова і кінцівки німіють», - повідомив політв'язень.

«У те, що я скоро вийду і ми всі щасливо заживемо в Києві, я вже не вірю. Як і в багато чого іншого. Але це не означає, що я розклеївся або збираюся зніматися (мабуть, з голодування - прим.). Я не здався в будь-якому випадку, просто я не вірю вже в щасливий кінець всієї цієї історії», - процитувала Каплан лист Сенцова.

Вона додала, що Сенцов описав свої будні як життя за інерцією і пообіцяв триматися в міру своїх сил.

«І так, він написав заповіт на свою творчість в разі смерті, і це сильно лякає», - наголосила Каплан.

Раніше правозахисники отримали лист від Сенцова, в якому він написав, що схуд до 72 кг, однак тримається «бадьоро».

У відповідь уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова в листі українському омбудсмену Тетяні Денісовій заявила про відсутність дефіциту маси тіла у Олега Сенцова.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією і зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: